Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

Το WordPress απέχει πολύ από το ξεκίνημα του ως απλή πλατφόρμα blogging . Σήμερα κατέχει περισσότερο από το 27% όλων των ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις δημοφιλέστερες μάρκες και ιστοσελίδες όπως, το PlayStation, το TechCrunch, το BBC, το NY Times, το Bloomberg, το Forbes και πολλά άλλα.

Στις πρώτες ημέρες του WordPress, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το WordPress χρησιμοποιείται για οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα απλό ιστολόγιο. Αλλά καθώς το WordPress ωρίμασε και εξελίχθηκε, προστέθηκε η εφαρμογή Woocommerce και οι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν, για πιο περίπλοκες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών καταστημάτων Eshop.

Σήμερα, το  Woocommerce χρησιμοποιείται για πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Εδώ είναι μερικοί εξαιρετικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το Woocommerce για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα:

 • Open-source και υποστηρίζεται από μια τεράστια κοινότητα
 • Εύκολο στη χρήση σύστημα διαχείρισης περιεχομένου
 • Πολλά διαφορετικά θέματα WordPress – Woocommerce και plugins
 • Δεν υπάρχουν επιπλέον τρέχοντα τέλη
 • Βελτιστοποιημένο για SEO
 • Απρόσκοπτη ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Το WordPress μαζί με το Woocommerce είναι κλιμακωτό και ασφαλές
 • Εύκολη διαχείριση καταστημάτων και προσαρμογή
 • Πολλαπλές μέθοδοι πληρωμής, φόρος και έλεγχος αποστολής

 

Το Woocommerce είναι Open-source και υποστηρίζεται από μια τεράστια κοινότητα.

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

Το WordPress και το Woocommerce, είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και να τροποποιήσετε τον πηγαίο κώδικα με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε.

Σε αντίθεση με πολλές εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου που απαιτούν από εσάς να πληρώσετε για μια άδεια χρήσης και να τις χρησιμοποιήσετε με σημαντικούς περιορισμούς, το Woocommerce σας δίνει πλήρη έλεγχο στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Woocommerce είναι η κοινότητα του, η οποία είναι πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε ζητήματα.

Το καλύτερο από όλα, είναι ότι το WordPress και το Woocommerce είναι ελεύθερα για λήψη και χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο πραγματικά αναγκαίο κόστος που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα είναι το όνομα τομέα και το πακέτο φιλοξενίας σας.

WordPress εύκολο στη χρήση CMS σύστημα διαχείρισης περιεχομένου

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής για να ξεκινήσετε με το WordPress . Οι περισσότερες εταιρείες που φιλοξενίας σήμερα παρέχουν ένα πρόγραμμα εγκατάστασης WordPress με ένα κλικ, που σημαίνει ότι μπορείτε να το εγκαταστήσετε το Eshop σας σε λίγα λεπτά.

Αυτό κάνει το WordPress ιδιαίτερα κατάλληλο για αρχάριους.

Η διαχείριση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι επίσης εύκολη. Χάρη στον φιλικό προς το χρήστη πίνακα διαχείρισης, υπάρχουν πολλές προσθήκες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου μπορείτε να προσθέσετε τα προϊόντα, τις εικόνες και τις περιγραφές προϊόντων σας, καθώς και να παρακολουθείτε τις πωλήσεις και τις παραγγελίες σας . 

Υπάρχουν επίσης πολλά forums στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το WordPress, ώστε να μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε τα πάντα μόνοι σας.

Πολλά διαφορετικά θέματα WordPress και plugins

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Η ομορφιά του WordPress είναι ο τεράστιος αριθμός σε WordPress θέματα και προσθήκες, που διατίθενται στην αγορά. Τα θέματα WordPress ελέγχουν την εμφάνιση και το σχεδιασμό του ιστότοπού σας και κυμαίνονται από δωρεάν έως premium.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αποκτήσετε ένα θέμα WordPress επαγγελματικής εμφάνισης με χαμηλό κόστος, ή ακόμα και δωρεάν και να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας με μερικά κλικ.

Το ίδιο ισχύει και για τα plug-ins ηλεκτρονικού εμπορίου που προσθέτουν τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος στον ιστότοπό σας, χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να το κάνει.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βελτιώσετε το κατάστημά σας, με επίσημες επεκτάσεις όπως συνδρομές WooCommerce ή πρόσθετα προϊόντων ή μπορείτε να επιλέξετε από 100 από υψηλής ποιότητας πρόσθετα τρίτων όπως το WooCommerce Product Table .

Δεν υπάρχουν στο Woocommerce επιπλέον τρέχοντα τέλη

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Σε αντίθεση με άλλες εμπορικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες συνήθως χρεώνουν μια επίπεδη μηνιαία αμοιβή και ένα τέλος συναλλαγής πάνω σε αυτό, το Woocommerce είναι ελεύθερο να το κατεβάσει κανείς και να το χρησιμοποιήσει.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα μόνα απαραίτητα συνεχιζόμενα τέλη που σχετίζονται με το WordPress και το Woocommerce είναι το όνομα τομέα και η φιλοξενία.

Το θέμα WordPress που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας, μαζί με πρόσθετα πρόσθετα χαρακτηριστικά, συνήθως συνοδεύεται από ένα αντίτιμο αγοράς για τη λήψη του προϊόντος.

Αυτή η εφάπαξ χρέωση συνήθως περιλαμβάνει ήδη τακτικές και συνεχείς ενημερώσεις και υποστήριξη χωρίς πρόσθετο κόστος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η περίοδος ενημέρωσης και υποστήριξης συνήθως μπορεί να επεκταθεί με χαμηλό κόστος.

Woocommerce  Eshop βελτιστοποιημένο για SEO

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το WordPress ξεκίνησε ως πλατφόρμα blogging, έχει βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης . Έτσι και το Woocommerce η εφαρμογή πουτ χρησιμοποιεί το WordPress για eshop, μαζί με τα σωστά πρόσθετα, σας επιτρέπουν να προσθέσετε λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων μαζί με βελτιστοποιημένες εικόνες που υποστηρίζουν πλούσιες περιγραφές και ετικέτες ALT (Εναλλακτική περιγραφή).

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία blogging του WordPress για να δημοσιεύετε φρέσκο ​​περιεχόμενο σε τακτική βάση που οι μηχανές αναζήτησης θα αγαπήσουν.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε κάποιο plugins SEO για περαιτέρω βελτιστοποίηση, για να δώσετε στο νέο σας eshop μια πρόσθετη ώθηση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Woocommerce για απρόσκοπτη λειτουργία του Eshop

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

Αν έχετε ήδη έναν δικτυακό τόπο WordPress, συνήθως δεν υπάρχει λόγος να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να προσαρμόσει το Eshop σας . Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε ένα από τα πολλά plug-ins ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το WooCommerce καθώς και ένα συμβατό θέμα WordPress και είστε έτοιμοι.

Το πρόσθετο WooCommerce θα ενσωματωθεί άψογα με το θέμα WordPress που σημαίνει ότι το κατάστημά σας θα έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με άλλα μέρη του ιστότοπού σας.

Αυτό είναι ιδανικό για καλές μετατροπές και μια τέλεια αρχή για να καθιερώσετε και να προωθήσετε το εμπορικό σήμα σας.

Το WordPress είναι κλιμακωτό και ασφαλές

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για τη χρήση του Woocommerce ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι δεν περιορίζεστε από τον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να έχετε στο κατάστημά σας.

Εάν το απόθεμα σας συνεχίζει να αυξάνεται, είναι εύκολο να προσθέσετε νέα προϊόντα στο κατάστημά σας και να κλιμακώσετε το Eshop σας.

Συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια είτε επειδή υπάρχουν πολλά πρόσθετα ασφαλείας όπως το Sucuri ή το Wordfence που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή από κακόβουλο κώδικα και χάκερ. 

Πολλές αξιόπιστες εταιρείες Hosting ειδικεύονται στην φιλοξενία WordPress – Woocommerce δίνουν την δυνατότητα στο κατάστημά σας να χειριστεί τεράστιο όγκο στην κυκλοφορία σε περίπτωση που τα προϊόντα σας έχουν ζήτηση.

Woocommerce για εύκολη διαχείριση και προσαρμογή Eshop

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Το σημαντικότερο μέρος ενός Woocommerce Eshop είναι τα ίδια τα προϊόντα. Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένος ιδιοκτήτης καταστήματος, θα πρέπει να ενημερώνετε τα προϊόντα σας σε τακτική βάση για να διατηρείτε το κατάστημά σας φρέσκο ​​και ενδιαφέρον. 

Σε περίπτωση που έχετε προϊόντα τα οποία είναι μεταβλητά, όπως ρούχα ή παπούτσια, χρειάζεστε έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε και να διαχειριστείτε παραλλαγές προϊόντων, όπως χρώματα, μεγέθη, υλικό και πολλά άλλα.

Το Woocommerce σε συνδυασμό με τα κατάλληλα plug-ins ηλεκτρονικού εμπορίου σας διευκολύνει να προσθέσετε ένα προϊόν και στη συνέχεια να εισαγάγετε όλες τις μεταβλητές που έρχονται μαζί του.

Θα μπορούσατε ακόμη και να ανεβάσετε εικόνες για κάθε πιθανή παραλλαγή του προϊόντος και να τους εμφανίσετε σε μια ελκυστική γκαλερί προϊόντων.

Woocommerce πολλαπλές μέθοδοι πληρωμής, φόροι και έλεγχος αποστολής

Woocommerce Eshop γιατί να το επιλέξετε

 

Το WooCommerce , ήταν πάντα το πιο δημοφιλές plugin ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress, το οποίο υποστηρίζει μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής, όπως την πληρωμή επιταγής, την παράδοση με μετρητά, την άμεση τραπεζική μεταφορά, το PayPal. 

Ωστόσο, επιπλέον μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερες πύλες πληρωμών, με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας χρησιμοποιώντας μία από τις επεκτάσεις του WooCommerce.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε το Google Checkout, το PayPal Payments Pro, το CCAvenue, το Worldpay, το ChronoPay, το 2Checkout και άλλα.

Όλα αυτά διευκολύνουν ολόκληρη τη διαδικασία πληρωμής και σας προσφέρουν καλύτερες πιθανότητες να αυξήσετε τις πωλήσεις σας .

Μπορείτε επίσης να χρεώνετε τους τελικούς φορολογικούς συντελεστές για όλες τις πωλήσεις σας και να ρυθμίζετε διαφορετικές μεθόδους αποστολής, οι οποίες προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο ευελιξίας και προσαρμογής.

Συμπέρασμα: Επιλέξτε Woocommerce eshop για την δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Το WordPress συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά με άλματα. Οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο εργάζονται συνεχώς για τις νέες δυνατότητες τόσο για WordPress και WooCommerce που σημαίνει ότι και τα δύο εργαλεία θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να προσφέρουν ακόμα καλύτερη λειτουργικότητα.

Όχι μόνο για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και για άλλα είδη των δικτυακών τόπων (π.χ. ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά ) το ίδιο καλά.

Ζητήστε μας πληροφορίες για την κατασκευή του Eshop σας

 

Κατασκευή Eshop – Woocommerce

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες WordPress

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες WordPress

 

 ,Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας χρήστης ιστοσελίδας WordPress, είναι να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο και να οδηγηθεί σε μια σελίδα σφάλματος 404 error.

Το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες WordPress, είναι ένας από τους πιο αβλαβείς κώδικες σφάλματος στο διαδίκτυο, καθώς απλά υποδεικνύει ότι η σελίδα που ζητήσατε δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να την βρει ο Browser.

Ωστόσο, μπορεί να είναι μία από τις πιο απογοητευτικές και επιζήμιες εμπειρίες για τους επισκέπτες, διότι το περιεχόμενο που αναζητούν δεν υπάρχει. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης μισούν αυτό το φαινόμενο και θεωρούν ότι είναι μια κακή υπηρεσία προς τους πελάτες τους.

Ευτυχώς, η διαχείριση του σφάλματος 404 σε ιστοσελίδες WordPress και η ρύθμιση του, έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι κορυφαία τόσο για τις μηχανές αναζήτησης, όσο και για τους επισκέπτες σας, είναι αρκετά απλή.

 

Τι ακριβώς είναι ένας κωδικός σφάλματος 404;

Ο κωδικός 404 είναι ένας κώδικας κατάστασης απόκρισης HTTP . Είναι παρόμοιο με το 503, 500, 301, και ούτω καθεξής που μπορεί να δείτε περιστασιακά. Όλοι αυτοί οι κωδικοί δεν είναι κάτι κακό. Για παράδειγμα, ένας κωδικός απόκρισης 301 σημαίνει απλά ότι μια σελίδα έχει ανακατευθυνθεί μόνιμα σε άλλη.

Το 404 είναι κάτι παρόμοιο, όμως οι κωδικοί 400 και 500 είναι αυτοί οι κωδικοί που χρειάζονται περισσότερη προσοχή, καθώς είναι σφάλματα του πελάτη και του διακομιστή αντίστοιχα.

Το MDN του δικτύου προγραμματιστών Mozilla ορίζει το 404 ως εξής:

 • Ο διακομιστής δεν μπορεί να βρει τον απαιτούμενο πόρο. 
 • Στο πρόγραμμα περιήγησης, αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση URL δεν αναγνωρίζεται. 
 • Σε ένα API, αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το τελικό σημείο είναι έγκυρο, αλλά ο ίδιος ο πόρος δεν υπάρχει. 
 • Οι διακομιστές μπορούν επίσης να στείλουν αυτήν την απάντηση αντί για 403, για να αποκρύψουν την ύπαρξη ενός πόρου από έναν μη εξουσιοδοτημένο πελάτη. Αυτός ο κωδικός απάντησης είναι ίσως ο πιο διάσημος λόγω της συχνής εμφάνισής του στο διαδίκτυο.

Τα σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η διεύθυνση URL δεν αναγνωρίζεται και ότι το τελικό σημείο είναι μέν έγκυρο αλλά ο ίδιος ο πόρος δεν υπάρχει .

Θα σας δείξουμε πώς να αντιμετωπίζετε αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να μπορείτε να περιορίσετε τα 404 σφάλματα στον ιστότοπό σας.

 

Πότε είναι ή δεν είναι ένα 404 σφάλμα πραγματικό;

Τεχνικά λοιπόν ένα σφάλμα 404 είναι πάντα ένα σφάλμα 404. Αλλά μερικές φορές, ένα 404 δημιουργείτε και όταν δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλάει το MDN παραπάνω.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για κάποιον που πληκτρολογεί εσφαλμένα τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας . Αν κάποιος θέλει να δει το υπέροχο Blog του Websitepro και πληκτρολογήσει  websitepro.gr/blag , θα λάβει ένα σφάλμα 404.

Όχι επειδή ο ιστότοπός μας έχει ρυθμιστεί εσφαλμένα ή ότι κάτι δεν είναι σωστό, αλλά επειδή είχε απλά ένα τυπογραφικό λάθος, αντί για /blog έγραψε /blag. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διεύθυνση URL δεν αναγνωρίζεται από τον Browser .

Μία άλλη περίπτωση είναι να έχει πληκτρολογηθεί σωστά η διεύθυνση, αλλά ο τελικός προορισμός να έχει αλλάξει. Παράδειγμα ένα αρχείο  /support.pdf  μπορεί να έχει αντικατασταθεί από το αρχείο /supporting.pdf . Αυτό θα ήταν λάθος, οπότε θα μπορούσαμε να το διορθώσουμε με απλή ανακατεύθυνση 301.

Ένα άλλο παράδειγμα, το άτομο πηγαίνει στην websitepro.gr/blackfriday μία ημέρα πριν ξεκινήσει η πώληση. Τι μήνυμα παίρνει; Ένα σφάλμα 404. Όχι επειδή έκανε κάτι λάθος, αλλά επειδή η σελίδα δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί live.

Η διεύθυνση URL είναι σωστή και το περιεχόμενο υπάρχει. Αλλά το πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορεί να το επιστρέψει, επειδή τεχνικά δεν έχει ανέβει στο διαδίκτυο ακόμα. Και πάλι, είναι ένα σφάλμα 404, αλλά όχι πραγματικό.

Έχοντας αυτά κατά νου, ας πάμε στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να διορθωθούν από τους επισκέπτες σας με ένα Backspace και επαναλαμβάνοντας την σωστή πληκτρολόγηση.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι παραπάνω περιπτώσεις σφαλμάτων 404, γενικά  δεν θα επηρεάσουν το SEO σας. Επειδή οι μηχανές αναζήτησης θα βρουν το περιεχόμενο που υπάρχει και συνήθως δεν καταχωρούν ώς σπασμένο σύνδεσμο την λανθασμένη διεύθυνση URL.

 

Πώς να βρείτε σφάλματα 404 στο WordPress

Όταν εργάζεστε στο WordPress και προσπαθείτε να βρείτε όλα τα 404 σφάλματα που μπορεί να έχει ο ιστότοπός σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί πολύ εύκολοι και απλοί τρόποι για να τα εντοπίσετε.

 

Κονσόλα αναζήτησης Google

Ένα από τα κορυφαία εργαλεία για όποιον κατέχει έναν ιστότοπο είναι η Κονσόλα αναζήτησης Google . Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, τώρα είναι η στιγμή να μάθετε να χρησιμοποιείτε την κονσόλα.

Αυτή η κονσόλα σας παρέχει μια πολύ καλή εικόνα της ιστοσελίδα σας. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο ο οποίος το Google Analytics αναλύει τις μετρήσεις σας, να ξέρετε ότι η Κονσόλα αναζήτησης κάνει ακριβώς το ίδιο.

Για παράδειγμα, για να ελέγξετε τα λάθη WordPress 404, πρέπει απλά να μεταβείτε στην καρτέλα Κάλυψη στα αριστερά του πίνακα ελέγχου για να δείτε ποια είναι τα συγκεκριμένα σφάλματα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress

Θα δείτε τον αριθμό των σφαλμάτων και των ζημιών γενικά με την πάροδο του χρόνου, επίσης θα μπορείτε να λάβετε λεπτομερή ανάλυση των σφαλμάτων κάνοντας κλικ σε αυτά.

Η Κονσόλα αναζήτησης Google παρέχει επίσης τεκμηρίωση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφορετικών προβλημάτων και κωδικών σφαλμάτων. Για παράδειγμα, αυτό είναι το έγγραφο για την επίλυση των σφαλμάτων 404 που υπάρχουν στην παραπάνω εικόνα.

 

Ελέγξτε τους εξωτερικούς συνδέσμους

Στο WordPress (και σε άλλες πλατφόρμες CMS) μπορείτε επίσης να αλλάξετε permalinks σας (μόνιμους συνδέσμους) πολύ εύκολα.

Στο WP, απλά πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις – Permalinks (μόνιμοι σύνδεσμοι) , και να μετατρέψετε τις διευθύνσεις URL για τον ιστότοπό σας, έτσι ώστε να εμφανίζονται με οποιαδήποτε δομή εσείς θέλετε.

Λέμε όποτε θέλετε, αλλά υπάρχει η περίπτωση εσείς να μην θέλετε να τα αλλάξετε απότομα. Επειδή άλλοι ιστότοποι έχουν ήδη (πιθανώς) συνδεθεί με τον ιστότοπό σας. Όποιος κάνει κλικ στη σύνδεσή του θα μεταφερθεί σε μια σελίδα 404.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress

Το να προσφέρετε στους χρήστες έναν σύνδεσμο ανακατεύθυνσης, ή ένα πλαίσιο αναζήτησης βοηθά στην ανακούφιση κάποιου από το πρόβλημα, ώστε να μπορεί να βρει τη σελίδα που αναζητά, αλλά θα θέλετε πάλι να βεβαιωθείτε ότι αυτό θα παραμένει πάντα σωστό.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε τους εξωτερικούς σας συνδέσμους στην Κονσόλα αναζήτησης Google. Θα το βρείτε στο σύνδεσμο Σύνδεσμοι – Εξωτερικοί σύνδεσμοι – Top Linked Pages .

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress

 

Μπορείτε να το επεκτείνετε για να δείτε κάθε backlink στον ιστότοπό σας, κάνοντας κλικ στην επιλογή Περισσότερα . Η υπόλοιπη διαδικασία είναι χειροκίνητη.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η διάρθρωση της διεύθυνσης URL έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, θα ανακαλύψετε τυχόν μεμονωμένους συνδέσμους που έχουν αλλάξει. Όπως αυτές που πηγαίνουν από example.com/post-name σε example.com/author/post-name .

Θα θελήσετε στη συνέχεια να βρείτε την παλιά διεύθυνση URL και με 301 να την ανακατευθύνετε, χρησιμοποιώντας ένα plugin όπως το Redirection ή κάτι παρόμοιο. Κάνετε επικόλληση την παλιά διεύθυνση URL που θέλετε να ανακατευθύνετε και στη συνέχεια επικολλήστε το νέο URL που στοχεύετε.

 

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress

 

Τώρα, ανεξάρτητα από τους εξωτερικούς συνδέσμους που κάποιος μπορεί να κάνει κλικ, θα πρέπει να μεταφερθεί στη σωστή σελίδα του ιστότοπού σας, παρακάμπτοντας πλήρως τη σελίδα 404 σφάλματος που δεν βρέθηκε.

 

Πώς να δημιουργήσετε την δική σας σελίδα “Δεν Βρέθηκε” για το σφάλμα 404

Η επίλυση του προβλήματος της σελίδας σφάλματος 404 είναι το ένα κομμάτι. Ανεξάρτητα όμως από τα βήματα που κάνετε για να μην συμβεί αυτό, κάποιος τελικά θα προσγειωθεί στη σελίδα σφάλματος.

Θα πρέπει να είστε έτοιμοι για αυτό. Ευτυχώς, η δημιουργία μιας σελίδας 404 είναι αρκετά απλή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το θέμα σας μπορεί να έχει ήδη έτοιμη την δυνατότητα δημιουργίας σελίδας σφάλματος WordPress 404.

Μπορείτε να το ελέγξετε στο φάκελο wp-content-themes-theme-name . Ψάχνετε για ένα αρχείο που ονομάζεται 404.php .

Αυτό επιτρέπει στο WordPress να κατευθύνει το πρόγραμμα περιήγησης, σε μια συγκεκριμένη σελίδα και όχι απλά να εμφανίζει μια προεπιλεγμένη σελίδα χωρίς περιεχόμενο.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το αρχείο 404.php είναι ένα βασικό αρχείο που εμφανίζει απλά κάθε HTML που θέλετε να βλέπουν οι επισκέπτες (μαζί με τους PHP hooks και άλλα).

Αν είστε προγραμματιστές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε τον κώδικα που θέλετε να εμφανίσετε και να αποθηκεύσετε το αρχείο μέσω του FTP ή του διαχειριστή αρχείων σας. Τώρα, όσοι επισκέπτες θα λάβουν το σφάλμα θα κατευθυνθούν εδώ.

Λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε προσαρμογή που κάνετε στο 404.php του θέματός σας θα αντικατασταθεί από ενημερώσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι όλες αυτές τις μετατροπές, σε ένα Child Theme . Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία μιας σελίδας 404 στον Κώδικα WordPress .

 

Δημιουργία μιας προσαρμοσμένης σελίδας 404 στο Divi

Εάν είστε χρήστης Divi, σας καλύπτουμε και εσάς. Το Divi Theme Builder σας δίνει έναν τόνο ευελιξίας στη δημιουργία προσαρμοσμένων 404 σελίδων.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 σε ιστοσελίδες Wordpress

Φροντίστε να δείτε τον λεπτομερή οδηγό και το σεμινάριο μας με ένα πρότυπο με δυνατότητα λήψης που θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

 

Συνοψίζοντας

Εάν ο ιστότοπός σας επιστρέφει σφάλματα 404, είναι εύκολο να διορθωθεί. Ορισμένα θέματα ενσωματώνουν 404 σελίδες, ενώ άλλα σας δίνουν τα εργαλεία για να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες σελίδες.

Εάν χρησιμοποιείτε την Κονσόλα αναζήτησης Google, μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε αριθμό απλών και σοβαρών 404 σφαλμάτων στον ιστότοπό σας.

Στην συνέχεια χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα που έχουμε απαριθμήσει παραπάνω, για να βεβαιωθείτε ότι η SEO κατάταξή σας σε επίπεδο σελίδας και η εμπειρία χρήστη δεν επηρεάζονται αρνητικά .

Και θυμηθείτε, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μια σελίδα 404 είναι να δώσετε ένα πλαίσιο αναζήτησης και μια ανακατεύθυνση στην αρχική σελίδα (ή μια σειρά προτεινόμενων δημοσιεύσεων), έτσι ώστε ο χρήστης να μην εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας, αλλά να συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί.

Καλή τύχη και ελπίζουμε να διορθώσετε εύκολα όλα τα  404 σφάλματα.

 

Τεχνική Υποστήριξη WordPress

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

Μια προσφορά είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία που πρέπει να μετατρέψει τους επισκέπτες σας σε πελάτες. Εάν έχετε μια πρόταση με χαμηλή αξία ή ακόμη αν δεν έχετε καμία πρόταση αξίας, αυτό θα σήμαινε ότι θα χάνατε μια εν δύναμή πώληση.

Αναγνωρίζοντας τι είναι αυτό που κάνει το εμπορικό σήμα ή το έργο σας εξαιρετικά ξεχωριστό, οι πελάτες θα δουν ότι θα πρέπει να εμπιστευτούν εσάς αντί για κάποιον άλλο.

Τι είναι η πρόταση αξίας;

Η πρόταση αξίας είναι ένα κομμάτι περιεχομένου μικρής μορφής που επικοινωνεί με τη μεγαλύτερη αξία που προσφέρει το εμπορικό σήμα ή το έργο σας, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (χωρίς να μιλάμε πραγματικά για τον ανταγωνισμό).

Πρέπει να διευκρινίζει γιατί ένας πελάτης πρέπει προτιμήσει να αγοράσει από εσάς αντί από έναν ανταγωνιστή. Θα τοποθετηθεί σε μια εξέχουσα θέση στην αρχική σελίδα σας και θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε όλες τις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων και τα υλικά μάρκετινγκ.

Εδώ είναι το πιο σημαντικό μέρος: Αντί να επισημάνετε τι πουλάτε, επισημάνετε γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να λύσει το πρόβλημα του πελάτη σας. Και βεβαιωθείτε ότι διαφοροποιείτε τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων από τον ανταγωνισμό.

Ορισμένες εταιρείες δημιουργούν μια πρόταση αξίας για κάθε προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρουν ή για διαφορετικά τμήματα του κοινού τους. Το PayPal έχει μια χρονικά ευαίσθητη πρόταση αξίας για μια φορολογική περίοδο:

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

Τι δεν υπάρχει σε μια πρόταση αξίας

Μια πρόταση αξίας δεν είναι μια πλήρης πρόταση. Είναι μέρος της πρότασης. Δεν είναι επίσης Mission statment, positioning statement, slogan ή tagline. Δεδομένου ότι είναι εύκολο να δημιουργηθεί σύγχυση, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση:

 • Mission Statement: Επικοινωνεί το τι αντιπροσωπεύει η εταιρεία και βρίσκετε συνήθως στη σελίδα “Σχετικά με εμάς” μιας ιστοσελίδας αντί της αρχικής σελίδας.
 • Positioning Statement: Περιγράφει το προϊόν ή την υπηρεσία και την αγορά. Μερικές φορές, πώς κατατάσσεται η εταιρεία στην αγορά.
 • Tagline: Σύντομη, πιασάρικη αξιοσημείωτη δήλωση.
 • Slogan: Παρόμοια με μια ετικέτα, αλλά για μια συγκεκριμένη καμπάνια προϊόντων, υπηρεσιών ή μάρκετινγκ (μερικές φορές χρησιμοποιείται εναλλακτικά με την “ετικέτα”)

Βασικά, μια πρόταση αξίας διαφέρει από όλους αυτούς τους άλλους τύπους επειδή το μήκος τους είναι κάπου στη μέση (δεν είναι υπερβολικά σύντομο και όχι μακρύ).

Αντιμετωπίζει τον πελάτη και καθιστά την αξία σας ξεκάθαρη, ακόμη και αν δεν είναι τόσο δημιουργική ή είναι ακατάστατη ως ετικέτα ή σύνθημα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το τι να μην κάνετε. Αυτή η εταιρεία επικεντρώθηκε στα χαρακτηριστικά αντί για τα οφέλη και την αξία. Αυτό θα ήταν καλύτερο στο πλαίσιο της Mission Statement ή ως μέρος της πρότασης αξίας.

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τη διάκριση μεταξύ ενός πελάτη και μιας πρότασης αξίας εργαζομένων.  Μια πρόταση αξίας εργαζομένων αντί να προσελκύει πελάτες, προσελκύει το είδος των εργαζομένων που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε τους πελάτες-στόχους σας.

Για χάρη αυτού του άρθρου, δεν χρειάζεται να κατανοείτε τα πλεονεκτήματα των προτάσεων αξίας των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά ανακοινώνουν τις αξίες της μάρκας και το πώς ωφελούν τους υπαλλήλους.

Πώς να διαμορφώσετε την αξία του σήματος σας

Ποια είναι τα πιο διακριτά και μοναδικά χαρακτηριστικά της μάρκας ή του έργου σας; Και ποια από αυτά τα χαρακτηριστικά βελτιώνουν  την θέση σας από το τι κάνει ο ανταγωνισμός σας, ή συμπληρώνει τα κενά που λείπουν από τους ανταγωνιστές σας;

Ακολουθούν τρία βήματα για τον προσδιορισμό της αξίας σας:

 • Αναφέρετε όλα τα οφέλη που προσφέρει το εμπορικό σήμα ή το έργο σας στους πελάτες. Αν έχετε αρκετό χρόνο, ξεκινήστε με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας και αναρωτηθείτε πώς αυτά τα χαρακτηριστικά ωφελούν τον πελάτη.
 • Πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα για να καθορίσετε πώς αυτά τα οφέλη προσφέρουν πραγματική αξία στη ζωή του πελάτη σας. Για να σας δώσω ένα απίστευτα βασικό παράδειγμα, ας πούμε ότι πουλάτε λουλούδια. Το όφελος είναι ότι μπορείτε να έχετε ένα πανέμορφο βάζο με λουλούδια στο τραπέζι σας. Η αξία είναι ότι κάθε φορά που μπαίνεις στο δωμάτιο, θα αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένος κοιτάζοντας τα λουλούδια ή θα σκεφτείς το πρόσωπο που σου τα έδωσε.
 • Προσδιορίστε με ποιο τρόπο η αξία που προσφέρετε είναι διαφορετική από την αξία που προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας. Μπορεί να γνωρίζετε ήδη την απάντηση σε αυτό, αλλά αν δεν το κάνετε, θα χρειαστεί κάποια ανάλυση ανταγωνιστών για να το καταλάβετε.

Πώς να δημιουργήσετε μια πρόταση αξίας

Η σύνταξη μιας πρότασης αξίας, δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ και η ίδια η πρόταση δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη. Μπορεί ακόμη να είναι τόσο μικρή όσο μία ή δύο προτάσεις, ή μπορείτε να την επεκτείνετε λίγο με κάποια επιπλέον μορφοποίηση, όπως έναν τίτλο και κουκκίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση αξίας σας πρέπει να καλύπτει δύο βασικές βάσεις:

 1. Ποιο είναι το πρόβλημα που επιλύετε για τον πελάτη;
 2. Γιατί είστε καλύτερος από τον ανταγωνισμό στην επίλυση αυτού του προβλήματος;

Παράδειγμα η αξία της Patreon και συνδυάζει έναν πιασάρικο τίτλο, με μια εξήγηση σχετικά με το ότι οι δημιουργοί βγαίνουν από την υπηρεσία:

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

Ακόμα και μια σύντομη πρόταση αξίας δεν είναι ένα βέβαιο ότι θα πετύχει όμως. Εάν έχετε κάνει πολλά brainstorming ή έχετε πολλά που θέλετε να περάσετε, μπορεί να είναι δύσκολο να μπουν όλα αυτά σε μία σαφή, ευανάγνωστη φράση.

Θα πρέπει βάλετε τον εαυτό σας στην θέση του κοινού, για το πώς θα διαβάσουν οι άλλοι την πρόταση αξίας, και τότε θα αρχίστε να την γράφετε. Ας δούμε πως θα γίνει.

 

Επιλέξτε την διάταξη της πρότασης αξίας

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε καθένα από τα παρακάτω συστατικά. Μπορείτε να αναμίξετε και να τα συνδυάσετε για να βρείτε τον συνδυασμό που λειτουργεί καλύτερα, ή να κρατήσετε μια απλή διάταξη για τώρα και να την επεκτείνετε αργότερα.

 • Επικεφαλίδα: Περιγράψτε το τελικό, μεγαλύτερο όφελος που θα αποκτήσει ο πελάτης.
 • Υπότιτλος / προτάσεις: Εξηγήστε τι προσφέρετε, ποιος είναι το Target Group (κοινό-στόχος) σας και γιατί πωλείτε αυτό το προϊόν ή την υπηρεσία.
 • Bullet Points: Καταγράψτε τα οφέλη για τον πελάτη. μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τις λειτουργίες.
 • Οπτικό στοιχείο: Προσθέστε μια εικόνα ή βίντεο για να παραπέμψει στην κεντρική σελίδα.

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μινιμαλιστική διαδρομή, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω στοιχεία στην πρόταση αξίας σας:

 • Τι προσφέρεις
 • Στοχευμένο κοινό
 • Top 3 οφέλη για τον πελάτη

Ένα Headspace κάνει λίγο από τα δύο. Στην κορυφή της ιστοσελίδας είναι η εξής:

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

 

Θα μπορούσατε να ισχυρισθείτε ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα tagline, ή από μια πρόταση αξίας, αλλά είναι μια εξαιρετική τακτική για να περιορίσουν τρία από τα πιο πολύτιμα αποτελέσματα: “Λιγότερο Στρες. Περισσότερη μετακίνηση. Καλύτερος ύπνος. ”. Καθώς κάνετε κύλιση προς τα κάτω, η πρόταση για την αξία τους εμφανίζεται περισσότερο σε μορφή τμημάτων:

 

Πώς να γράψετε μια τέλεια πρόταση αξίας για την επιχείρηση σας

Γράψτε την πρόταση αξίας

Συγκεντρώστε τον κατάλογο προβληματισμών σας και τη διάταξη που αποφασίσατε να ακολουθήσετε. Συνδέστε ιδέες που νομίζετε ότι θα ταιριάζουν καλύτερα.

Για παράδειγμα, τι θα λειτουργήσει καλά για τον τίτλο, τι πρέπει να πάει στα σημεία των κουκίδων; Είναι εντάξει αν το πρώτο σας σχέδιο είναι μακρύ και πρόχειρο, θα το περιορίσετε και θα το επεξεργαστείτε.

Στη συνέχεια, κόψτε ότι είναι περιττό. Αυτό το μέρος είναι πιο εύκολο να το κάνετε αν έχετε γράψει τα πάντα. Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα Έγγραφο Google στο Google Drive. Μπορείτε να δείτε όλες τις αλλαγές που κάνετε, μεταβαίνοντας στο ιστορικό εκδόσεων.

Εάν ανησυχείτε ότι δεν είστε δημιουργικός ή ισχυρός συγγραφέας, κρατήστε το απλό. Μια πρόταση αξίας δεν χρειάζεται να είναι έξυπνη. Ή, ακόμη και αν πρόκειται να αλλάξει πολύ μέχρι να τελειώσει, κρατήστε το βασικό στην αρχή.

Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τι θέλετε να πείτε πριν ασχοληθείτε με το πώς ακριβώς θα το πείτε.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να απαλλαγείτε από ξένες λέξεις και για να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Hemingway . Είναι δωρεάν και λειτουργεί σωστά στο πρόγραμμα περιήγησης.

Για να ελέγξετε ξανά ότι δεν υπάρχουν σοβαρά λάθη γραμματικής, εκτελέστε τον έλεγχο ορθογραφίας . Μην δέχεστε κάθε πρόταση ορθογραφικής διόρθωσης, όμως, γιατί ακόμα και το Grammarly το κάνει λάθος πολλές φορές.

Χρησιμοποιήστε το ως ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια για τυπογραφικά λάθη που μπορεί να έχετε χάσει ή κανόνες στίξης που πάντα ξεχνάτε.

Λίστα ελέγχου για την οριστικοποίηση της πρότασης αξίας

Προτού ολοκληρωθεί η πρόταση αξίας σας, θα πρέπει να ελέγξετε ξανά ότι πληρεί τα παρακάτω κριτήρια:

 • Είναι σαφές και εύκολο για το απλό κοινό ώστε να το καταλάβει;
 • Αναφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα που ο πελάτης μπορεί να περιμένει;
 • Έχετε εξηγήσει πώς είστε διαφορετικοί και καλύτεροι από τους ανταγωνιστές σας;
 • Μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα; (Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο εάν έχετε μια πρόταση μεγάλης αξίας.)

 

Συνοψίζοντας

Η πρόταση αξίας σας αποτελεί σημαντικό μέρος της διοχέτευσης μάρκετινγκ και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που οι δυνητικοί πελάτες θα δουν όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Δεν είναι παντοτινό, όμως.

Μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε ή να το αλλάξετε εντελώς στο μέλλον, δεν πρέπει να σας περιορίζει τόσο ώστε να προτιμήσετε να μην το γράψετε καθόλου.

Καθώς μαθαίνετε περισσότερα για τους πελάτες σας και τις ανάγκες τους και όπως αυτές εξελίσσονται, ενημερώστε την πρόταση αξίας σας για να αντικατοπτρίσετε αυτές τις αλλαγές.

Αν δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε μια και μόνο πρόταση αξίας για το εμπορικό σήμα σας, σκεφτείτε μικρότερες. Γράψτε ένα μία για κάθε προϊόν ή για κάθε τμήμα του κοινού σας.

Όταν δημιουργήσετε μικρά κομμάτια προτάσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα που να καλύπτει ολόκληρη την εταιρεία σας.

Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε μια πρόταση αξίας εάν γνωρίζετε ακριβώς ποιοι είναι οι πελάτες σας. 

BabaYaga: WordPress κακόβουλο λογισμικό

BabaYaga: WordPress κακόβουλο λογισμικό

Το BabaYaga είναι το μνημείο μιας νέας ποικιλίας WordPress Malware που έχει δημιουργήσει ένα όνομα για τον εαυτό του τελευταίο καιρό.

Είναι ασυνήθιστο, διότι είναι πραγματικά ικανό να αφαιρέσει άλλο κακόβουλο λογισμικό, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η μόλυνση του ιστότοπού σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φιλικό ή ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή τη νέα απειλή. Θα συζητήσουμε πώς μπορείτε να επηρεαστείτε από το κακόβουλο λογισμικό BabaYaga και να σας παρέχουμε συστάσεις για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας καθαρό.

Πάμε!

 

Παρουσιάζοντας το Malware του BabaYaga

Το BabaYaga παρουσιάστηκε πρόσφατα στον κόσμο χάρη σε μια περιεκτική έκθεση από το Wordfence . Σύμφωνα με την αρχική έκθεση, το BabaYaga δεν αποτελεί στην πραγματικότητα νέα απειλή. Εντούτοις, τράβηξε την προσοχή της ομάδας λόγω των ασυνήθιστα περιεκτικών μεθόδων της για τη μόλυνση ιστότοπων:

Κανένα από αυτά τα αντίμετρα δεν είναι πρωτοποριακό ξεχωριστά, αλλά στο σύνολό τους περιλαμβάνουν μια σειρά λειτουργιών που είναι ασυνήθιστα αποτελεσματικές για χάκερς spam.

Το BabaYaga είναι επίσης αξιοσημείωτο το ότι στοχεύει μόνο τους ιστότοπους του WordPress.  Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε πολλούς από τους συνήθεις τρόπους ανίχνευσης και κατάργησης κακόβουλου λογισμικού.

Έχουμε ήδη  συζητήσει σε προηγούμενα άρθρα  σχετικά με το πώς το κακόβουλο λογισμικό του WordPress είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, οπότε θα πρέπει να είστε πάντα ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες απειλές ασφάλειας.

Ως εκ τούτου, ας δούμε λίγο πιο κοντά στο BabaYaga.

 

Τι κάνει το BabaYaga στο WordPress Site σας

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Malware BabaYaga είναι η ικανότητά του να απαλλαγεί από τους «ανταγωνιστές» του. Με λίγα λόγια, το BabaYaga τρώει άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Αν και αυτό μπορεί να το κάνει να ακούγεται υπέροχο, σαν να έχετε μια φιλική αράχνη που τρώει τις μύγες στο σπίτι σας, είναι στην πραγματικότητα πιο ύπουλη.

Ο λόγος για τον οποίο το BabaYaga αφαιρεί άλλα κακόβουλα προγράμματα είναι για να κρατηθεί κρυμμένο. Όπως  αναφέρει η λευκή βίβλος του Wordfence :

 

Ένα καλό Malware αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την ιστοσελίδα που έχει εγκατασταθεί. Εάν όλα λειτουργούν σωστά, ο ιδιοκτήτης ενός επηρεαζόμενου ιστότοπου δεν θα μπορεί να γνωρίζει ποτέ ότι το έχει.

 

Ουσιαστικά, εάν το κακόβουλο λογισμικό καθιστά προφανή τη δική του ύπαρξη, ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου είναι πιθανό να καθαρίσει τον ιστότοπό του από όλα τα κακόβουλα προγράμματα. 

Έτσι, ο BabaYaga καταργεί σιωπηρά αυτές τις άλλες απειλές, ώστε να μην παρατηρήσετε ότι υπάρχει.

Ωστόσο, τι πραγματικά κάνει; Μόλις ο BabaYaga μολύνει τον ιστότοπό σας, θα αρχίσει να δημιουργεί περιεχόμενο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Οι σελίδες που δημιουργούνται θα είναι γεμάτες από κάποια λέξη-κλειδί, η οποία προφανώς θα εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης. Εάν κάποιος  θαέπρεπε να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο, θα τον οδηγούσε σε έναν εξωτερικό συνεργάτη.

Ουσιαστικά, αυτός ο τρόπος σας κάνει να φαίνεστε ότι χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας, για να οδηγήσετε ανέντιμη επισκεψιμότητα προς τους συνδέσμους θυγατρικών, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσετε απρόσεκτους χρήστες.

Φυσικά, αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά τη κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης το λεγόμενο SEO. Θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει αρνητικά το εύρος ζώνης και την αποθήκευση, κάνοντας τον ιστότοπό σας ευάλωτο σε άλλες απειλές κατά της ασφάλειας.

 

Πώς να εντοπίσετε αν το BabaYaga έχει μολύνει τον ιστότοπό σας

Η Λευκή Βίβλος BabaYaga περιγράφει ορισμένους δείκτες που μπορείτε να ελέγξετε. Πρώτα απ ‘όλα, εάν ο διακομιστής σας έρχεται σε επαφή με τον παρακάτω κεντρικό υπολογιστή ή IP, ο ιστότοπός σας πιθανότατα έχει μολυνθεί:

 • 7od.info (178.132.0.105)
 • my.wpssi.com (89.38.98.31)

Θα πρέπει επίσης να εκτελέσετε μια αναζήτηση Google για να δείτε αν ο ιστότοπός σας παράγει περιεχόμενο με ανεπιθύμητα μηνύματα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό πηγαίνοντας στο Google γράφοντας στο πεδίο αναζήτησης: site: yoursiteurlhere.com (προφανώς αντικαθιστώντας το yoursiteurlhere.com με τον δικό σας ιστότοπο).

Αν βρείτε αρκετές σελίδες που δεν αναγνωρίζετε ότι είναι σαφώς spam, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το BabaYaga έχει επηρεάσει τον ιστότοπό σας:

 

BabaYaga: WordPress κακόβουλο λογισμικό

 

Εάν διαπιστώσετε ότι το BabaYaga σας έχει εμολύνει, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε την ιστοσελίδα σαςΑρχίστε να εκτελείτε μια ανίχνευση κατά του ιού στο τοπικό σας μηχάνημα, ακολουθούμενη από την αλλαγή όλων των σχετικών κωδικών πρόσβασης.

Αυτό περιλαμβάνει για τον ιστότοπό σας, τα διαπιστευτήρια του πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων (FTP) και τον διακομιστή σας. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας .

Επειδή το BabaYaga είναι ασυνήθιστα ανθεκτικό, μπορεί να χρειαστεί να περάσετε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε το site σας. Ίσως θελήσετε ακόμη να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στο Wordfence για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τον ιστότοπό σας αν οι προσπάθειές σας δεν επαρκούν. Το συστήσαμε πριν, και  θα το κάνουμε ξανά!

 

 

Πώς να προστατεύσετε το site σας από το BabaYaga (ή άλλο Malware)

Αν είστε τυχεροί  και ο ιστότοπός σας δεν έχει μολυνθεί από το BabaYaga, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χαλαρώσετε ακόμα.

Στην πραγματικότητα, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας προστατεύεται γενικότερα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Παρόλο που το BabaYaga είναι ένα ιδιαίτερα κακό και δύσκολο να ανιχνευθεί λογισμικό, εξακολουθεί να είναι απλώς malware. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και να το σταματήσετε όπως και τα υπόλοιπα Malware.

Για να αποφευχθεί η μόλυνση του ιστότοπού σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι γενικά ασφαλής.

Έχουμε συζητήσει για τη  διατήρηση του ιστοτόπου σας ασφαλείς  σε προηγούμενο άρθρο, οπότε ας ανακεφαλαιώσουμε γρήγορα μερικά βασικά σημεία:

 • Εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας και άλλα μέτρα ασφαλείας.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρηστών για τον ιστότοπό σας WordPress.
 • Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σύνδεσης είναι ασφαλής και αντέχει σε βίαιες επιθέσεις δυνάμεων.
 • Σαρώστε τον ιστότοπό σας για κακόβουλα προγράμματα τακτικά.
 • Κρατήστε το WordPress, συμπεριλαμβανομένου του θέματος και των plugins σας, ενημερωμένα ανά πάσα στιγμή.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι καμία ασφάλεια δεν είναι τέλεια ή αιώνια. Πρέπει να συμβαδίσετε συνεχώς με νέες απειλές, καθώς οι επιτιθέμενοι πάντα εξελίσσουν τις στρατηγικές τους.

Ακόμα κι αν κατορθώσετε να σταματήσετε το BabaYaga, θα υπάρχει πάντα ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που θα δημιουργηθεί και θα είναι εξίσου επικύνδινο.

 

 

Αν θέλετε τις παραπάνω ενέργειες να τις κάνει εξειδικευμένος τεχνικός για εσάς καλέστε μας.

Επικοινωνία

Από το WordPress στο Instagram – Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

Από το WordPress στο Instagram – Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δημοσιεύουν τις εικόνες τους στο Instagram. Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά plugins που σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε τη ροή του Instagram στην ιστοσελίδα σας.

Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να δημοσιεύσετε από το WordPress στο Instagram; 

Η μετάβαση από το WordPress στο Instagram είναι ίσως κάτι που θέλετε να κάνετε όχι μόνο για να αυξήσετε την εμβέλεια του ιστολογίου σας αλλά και να αποκτήσει περισσότερη ανταπόκριση το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε την κοινωνική σας εμβέλεια και το περιεχόμενο που παρέχετε στους οπαδούς σας σε μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα.

 

Μπορώ να δημοσιεύσω από το WordPress στο Instagram;

Ναι μπορείτε. Ίσως σκέφτεστε ότι πρόκειται για μια περίεργη κίνηση επειδή το WordPress είναι μια πλατφόρμα blogging και το Instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που μοιράζεται φωτογραφίες.

Αυτό ανήκει ατο παρελθόν. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν όλο και μεγαλύτερο  περιεχόμενο στο Instagram. Έχει μετατραπεί σε μια πραγματική πλατφόρμα microblogging εκτός από το ότι ξεκίνησε ως κοινωνικό δίκτυο.

Όταν δημιουργήθηκε το API Instagram για να επιτραπεί σε εξωτερικές υπηρεσίες να δημοσιεύσουν σε λογαριασμούς χρηστών, τα πράγματα άλλαξαν πραγματικά.

Και δεδομένου ότι δημιουργείτε ήδη περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας, μπορείτε εύκολα να το δημοσιεύετε ταυτόχρονα και στο Instagram.

Το καλύτερο είναι ότι δεν είναι δύσκολο να το κάνετε. Χρειάζεστε μόνο ένα καλό plugin. Γνωρίζουμε κάποια από αυτά. Πώς χρησιμοποιούνται;

 

WP Instagram

Ένα απο αυτά είναι το WP Instagram που συνδυάζει δύο πράγματα που θα θελήσετε να κάνετε: Να δημοσιεύσετε από το WordPress στο Instagram και να εμφανίσετε τη ροή Instagram στην ιστοσελίδα σας WordPress.

 

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

Το WP Instagram βρίσκεται στο repo, ώστε να μπορείτε να το βρείτε μέσα στο Dashboard, ή να το κατεβάσετε. Εγκαταστήστε, ενεργοποιήστε, απολαύστε .

Θα δείτε ένα νέο στοιχείο WP Instagram στην πλαϊνή γραμμή διαχείρισης. Κάντε κλικ σε αυτό και πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασή σας του Instagram. Μόλις πατήσετε αποθήκευση, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

 

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

Πιθανότατα δεν θα έχετε προβλήματα με τις Απαιτούμενες Επεκτάσεις Server για το plugin, αλλά αν εμφανιστεί κάτι και λέει ότι δεν το έχετε, επικοινωνήστε με την υποστήριξη του Hosting. Εκεί θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε.

Τώρα που έχετε συνδεθεί, ήρθε η ώρα να καθορίσετε της ρυθμίσεις του Plugin!

 

Ρυθμίσεις WP Instagram

Σε αντίθεση με πολλές ρυθμίσεις plugin, δεν πρόκειται να απαιτεί πολλές αλλαγές, κλικαρίσματα και μεταβάσεις για να κάνετε αυτό το plugin για να λειτουργήσει σωστά.

Το plugin σας δίνει τρία τμήματα για τον καθορισμό των Γενικών ρυθμίσεων βάση ερωταπαντήσεων.

Στην περιοχή Γενικές ρυθμίσεις , βασικά πρέπει απλώς να αποφασίσετε εάν θέλετε να δημοσιεύσετε αυτόματα στο Instagram κάθε φορά που δημοσιεύετε οτιδήποτε.

Εάν αυτό είναι ενεργοποιημένο, οι νέες αναρτήσεις θα προωθηθούντε στο Instagram.

 

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

Επίσης, θα θέλετε να ελέγξετε το πλαίσιο για να χρησιμοποιήσετε τις ετικέτες αναρτήσεων στο Instagram, καθώς θα δημοσιεύονται ως hashtags.

Κάπως έτσι δημιουργείται το περιεχόμενο. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε παρακάτω εάν θέλετε να ενημερώνονται μόνο συγκεκριμένοι τύποι.

Ίσως δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο τύπο θέσης για να είναι συγκεκριμένος ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεστε στο Instagram.

Και πάλι, σημειώστε ότι η σελίδα ρυθμίσεων λέει ότι μπορείτε να δημοσιεύσετε 2200 λέξεις στο Instagram, είναι κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Οι υπότιτλοι Instagram, συμπεριλαμβανομένων των hashtags, μπορούν να είναι έως 2200 χαρακτήρες . Έτσι κρατήστε καλά αυτό στο μυαλό σας όταν συμπεριλαμβάνετε τα hashtags και τα post links.

 

Οι επιλογές Δημοσίευσης

Μέσα στη πλευρική δεξιά μπάρα με τις επιλόγές δημοσίευσης ‘η επεξεργασίας, Προσθήκη / Επεξεργασία Post , μετά από τον μετασχηματισμό σας Δημοσίευση έχει τώρα και μια ρύθμιση WP Instagram.

Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή αυτόματης δημοσίευσης κάθε νέας ανάρτησης στο Instagram, μπορείτε να το αναιρέσετε αυτό σε μια βάση post-by-post εδώ.

Επιπλέον, θα έχετε την επιλογή να γράψετε μια ξεχωριστή λεζάντα ανάρτησης Instagram στην περιοχή κειμένου. Εάν δεν το επιλέξετε, οι πρώτοι 2200 χαρακτήρες του περιεχομένου σας θα κοινοποιηθούν αυτόματα.

Όσο για την εικόνα, είναι η χαρακτηρισμένη εικόνα της δημοσίευσης. Δεδομένου ότι πιθανότατα χρησιμοποιείτε μία, είναι ένα βήμα που θα κάνατε ούτως ή άλλως.

 

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

Αυτό ήταν! Όταν δημοσιεύετε την ανάρτησή σας, ενεργοποιήτε ένα στο Instagram και οι Followers σας θα βρούν νέο περιεχόμενο που ποτέ δεν είχαν ξαναδεί. Με πολύ λίγο κόπο πετύχατε τον σκοπό σας.

 

Μια ματιά στο Post Instagram

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

 1. Ο τίτλος της ανάρτησής σας. Αυτό θα είναι το μέρος της ανάρτησής σας που εμφανίζεται στον τίτλο της δημοσίευσης. Η λεζάντα έχει μήκος περίπου εκατό χαρακτήρες.
 2. Οποιεσδήποτε ετικέτες που χρησιμοποιείτε στην ανάρτηση θα εμφανιστούν εδώ, με δυνατότητα κλικ.
 3. Το σώμα. Ενώ η λεζάντα για μια δημοσίευση Instagram είναι 2200 χαρακτήρες, αυτά τα 2200 δεν θα είναι εξ ολοκλήρου το περιεχόμενο. Ο τίτλος, οι ετικέτες και ο σύνδεσμος θα πάρουν μέρος από αυτούς. Τα υπόλοιπα θα είναι περικομμένα.
 4. Ο σύνδεσμος για την ίδια τη θέση. Δεν θα μπορεί να γίνει κλικ, αλλά θα υπάρχει εκεί για να αντιγράψουν / επικολλήσουν. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία του Instagram. Οι χρήστες του Instagram το γνωρίζουν.

Ένα ακόμα πράγμα: Το γραφικό στοιχείο

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

Μην ξεχάσετε επίσης το γραφικό στοιχείο του Instagram. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να εμφανίσουν τη ροή Instagram στην ιστοσελίδα WordPress. 

Τώρα έχετε ένα γραφικό στοιχείο κάτω από το Appearance – Widgets που ονομάζεται WP Instagram Post Widget . 

Μεταφέρετέ το σε οποιαδήποτε περιοχή widgetized στον ιστότοπό σας και θα εμφανίσει μια ροή εικόνων με δυνατότητα κλικ από οποιονδήποτε λογαριασμό Instagram έχετε ορίσει.

 

Από το WordPress στο Instagram - Πώς να δημοσιεύσετε αυτόματα

 

Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να επισημάνετε όλους τους φίλους ή άλλους λογαριασμούς που θέλετε. Όταν κάνετε κλικ, η εικόνα θα σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Instagram για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Συνοψίζοντας

Είτε θέλετε να κάνετε δημοσίευση από το WordPress στο Instagram είτε απλά να εμφανίσετε τη ροή από το προφίλ σας (ή κάποιον άλλο) στην ιστοσελίδα σας, το πρόσθετο WP Instagram θα το κάνει για εσάς.

Φροντίζει τα πάντα το ενημερωμένο API Instagram που επιτρέπει την εξωτερική δημοσίευση, οπότε ίσως να μην γνωρίζατε ότι αυτό ήταν δυνατό επειδή είχε αποκλειστεί για τους χρήστες πολύ καιρό.

Τώρα όμως, μπορούμε να μοιραζόμαστε περιεχόμενο σε πλατφόρμες εύκολα και ελεύθερα. Απλά γράψτε μια ανάρτηση, ορίστε μια χαρακτηρισμένη εικόνα και αυτή θα δημοσιευτεί σε ένα λογαριασμό Insta (nt).

 

Ευχόμαστε να σας βοηθήσαμε. Αν πάλι χρειάζεστε βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Επικοινωνία

 

 

 

Malware πως επηρεάζει πραγματικά τις ιστοσελίδες WordPress

Malware πως επηρεάζει πραγματικά τις ιστοσελίδες WordPress

 

Το WordPress, ως πλατφόρμα, είναι πιο ασφαλές από πολλούς άλλους. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα τρωτά σημεία σε οποιαδήποτε υπηρεσία χρησιμοποιείτε.

Όσο πιο δημοφιλής είναι μια πλατφόρμα, τόσο πιο πιθανό είναι ότι οι επιτιθέμενοι να προσπαθήσουν να σπάσουν τις άμυνες της.

Σε ότι αφορά στο WordPress, το Malware (κακόβουλο λογισμικό) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σας, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ιστοσελίδα σας με διάφορους τρόπους.

Αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί, θα είναι δύσκολο να προστατεύσετε την ιστοσελίδα σας από αυτό.

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να μιλήσουμε περισσότερο για το Malware και την ασφάλεια του WordPress.

Θα συζητήσουμε επίσης μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τύπους WordPress Malware και πώς μπορούν να σας επηρεάσουν.

Ας δούμε παρακάτω!

 

Η κατάσταση της ασφάλειας του WordPress

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) στον παγκόσμιο ιστό. Η δημοτικότητα έχει πολλά προνόμια, αλλά έχει και με μερικά μειονεκτήματα.

Για παράδειγμα, οι μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 70% των ιστοσελίδων του WordPress είναι ευάλωτες σε παραβιάσεις της ασφάλειας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ωστόσο, το πρόβλημα με το WordPress δεν βρίσκεται σε ελαττωματικούς κώδικες ή σε κακές πρακτικές ασφαλείας από τους προγραμματιστές του. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρησιμοποιήσετε ένα μοναδικό συνδυασμό θεμάτων, προσθηκών και προσαρμοσμένου κώδικα για να τροφοδοτήσετε την WordPress ιστοσελίδα σας.

Οι προσθήκες και τα θέματα, ειδικότερα, είναι επιρρεπή σε κενά ασφάλειας , γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους που απαιτούν συνεχείς ενημερώσεις.

Αν αποτύχετε να ενημερώσετε τα στοιχεία της ιστοσελίδας σας, εκθέτετε ολόκληρη τη λειτουργία σε παραβιάσεις.

Όταν συνδυάζετε τα τρωτά σημεία στοιχείων τρίτων (Thrird Party Plugins) με σφάλματα χρήστη, όπως η επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης, η μη αξιοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και άλλα, καταλήγετε σε ένα σύστημα με πολλά σημεία επίθεσης.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να παραμείνει ασφαλής. Δείτε μερικά παραδείγματα:

 • Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστα πρόσθετα και θέματα.  Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να αποφύγετε θέματα με λίγες αναβαθμίσεις και εγκαταστάσεις, καθώς και εκείνες που δεν έχουν ενημερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Να ενημερώνετε πάντα τα στοιχεία της ιστοσελίδας σας.  Η μη ενημέρωση κάθε πτυχής της ιστοσελίδας σας το εκθέτει σε πιθανές μολύνσεις από Malware.
 • Χρησιμοποιήστε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης.  Χρησιμοποιήστε  σύνθετους κωδικούς πρόσβασης που συνδυάζουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, αν είναι δυνατόν. Σας συνιστούμε επίσης να  χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για  να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.
 • Σαρώστε την ιστοσελίδα σας για κακόβουλα προγράμματα.  Όπως κάνετε με τον υπολογιστή σας, έτσι θα πρέπει επίσης να σαρώσετε τον ιστότοπό σας για κακόβουλο λογισμικό από καιρό σε καιρό.
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας σας τακτικά  Αν κάτι πάει στραβά, ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε την ιστοσελίδα σας σε μια σταθερή κατάσταση είναι μέσω ενός πρόσφατου αντιγράφου ασφαλείας .

Οι ιστοσελίδες απαιτούν προστασία και θα πρέπει να δουλέψετε για καλές πρακτικές ασφαλείας.

Ωστόσο, μόλις εξοικειωθείτε με αυτές, θα γίνουν δεύτερη φύση σας και θα σαρώνουν συνεχώς για  WordPress, και το Malware θα είναι παρελθόν.

 

Τι είναι το Malware

Το Malware είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει διάφορους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Για παράδειγμα, οι ιοί είναι ένα υποσύνολο κακόβουλου λογισμικού που ξεχωρίζει λόγω της μολυσματικότητας και της πρόθεσής τους να εξαπλωθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα.

Ωστόσο, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί επίσης να είναι κακόβουλος κώδικας που χρησιμοποιείται για τη μόλυνση ενός μόνο συστήματος ή εφαρμογής.

Όταν πρόκειται για ιστότοπους, το Malware συνήθως προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο ορισμένων βασικών λειτουργιών.

Για παράδειγμα, το πιο επιθετικό είδος  WordPress Malware εστιάζει στη μόλυνση των συσκευών εκείνων που επισκέπτονται έναν ιστότοπο.

Άλλοι ίσως απλώς να αντικαταστήσουν μέρος του περιεχομένου σας ή μπορεί να εκτελέσουν μικρότερες αλλαγές που μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, εκτός και αν είστε επιφυλακτικοί.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 1% όλων των ιστότοπων έχουν μολυνθεί ενεργά με κακόβουλο λογισμικό ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις το κακόβουλο πρόγραμμα δεν θα «ρίξει» την ιστοσελίδα σας ούτε θα την καταστήσει απρόσιτη.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιτιθέμενοι χρειάζονται την ιστοσελίδα σας για να δουλέψει γι ‘αυτούς για να επιτύχουν ότι έχει καθοριστεί ώς στόχος του Malware. Λειτουργεί προς όφελός σας καθώς έχετε τη δύναμη να διορθώσετε τα πράγματα εάν η WordPress ιστοσελίδα σας είναι μολυσμένη.

Ας δούμε τώρα μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μια τέτοια μόλυνση μπορεί να επηρεάσει την ιστοσελίδα σας.

 

3 τρόποι Malware μπορούν να επηρεάσουν την WordPress ιστοσελίδα σας

Το Malware εξελίσσεται συνεχώς, οπότε το να μιλάμε για συγκεκριμένους τύπους κακόβουλου κώδικα είναι περίπλοκο.

Αντί αυτού, θα επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο το Malware επηρεάζει συχνότερα μια ιστοσελίδα  WordPress και πώς μπορείτε να την προστατεύσετε.

 

1. Βλάβη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης SEO Malware

Οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να δουλέψουμε στο SEO της ιστοσελίδας μας . Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αναιρέσει μια μεγάλη προσπάθεια χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα σας για τη δημιουργία ανεπιθύμητων συνδέσμων σε άλλους τομείς.

Αυτό λειτουργεί με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού που μολύνει την ιστοσελίδα σας και αντικαθιστά τους εξερχόμενους συνδέσμους σας ώστε να κατευθύνονται  σε άλλους τομείς που επιθυμούν να ενισχύσουν.

Είναι μια προσέγγιση “blackhat” για το χτίσιμο συνδέσμων που μπορεί να δώσει στις περιοχές αυτές μια γρήγορη ώθηση, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τον SEO σας (Negative SEO).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Malware μπορεί επίσης να δημιουργήσει εικονικές σελίδες, γεμάτες με λέξεις-κλειδιά για να προσελκύσουν επισκέπτες, οι οποίοι στη συνέχεια τους οδηγούνται κάπου αλλού.

Και οι δύο αυτές πρακτικές αξιολογούνται αρνητικά από τις μηχανές αναζήτησης, και τα αποτελέσματα στο SEO σας μπορεί να είναι απογοητευτικά.

Αυτός ο τύπος επίθεσης μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί αν δεν επιθεωρείτε περιοδικά τους εξερχόμενους συνδέσμους σας.

Πολλοί ιστότοποι περιέχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, εξωτερικών συνδέσμων σε όλα τα άρθρα τους.

Με αυτό στο μυαλό σας, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε ένα εργαλείο όπως το Google Analytics , το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τους εξερχόμενους συνδέσμους και να δείτε πού πηγαίνουν οι επισκέπτες σας.

Χρησιμοποιώντας το Google Analytics, μπορείτε επίσης να ελέγξετε ποιες λέξεις-κλειδιά οδηγούν τους χρήστες στον ιστότοπό σας .

Malware πως επηρεάζει πραγματικά τις ιστοσελίδες WordPress

 

Εάν αρχίσετε να βλέπετε λέξεις-κλειδιά που δεν σχετίζονται με την θέση σας, υπάρχουν πιθανότητες να συμβαίνει κάτι ύποπτο στην ιστοσελίδα σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επαναφέρετε την ιστοσελίδα σας σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας.

Θα πρέπει επίσης να προχωρήσετε και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας στο WordPress, όπως και να ενημερώσετε τα  κλειδιά SALT σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.

Η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα βοηθήσει για την περαιτέρω προστασία της ιστοσελίδας σας.

 

2. Παράνομη υποκλοπή κρυπτογράφησης

Τα Cryptocurrencies είναι ένα καυτό θέμα αυτές τις μέρες, και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι προγραμματιστές Malware έχουν επίσης εντρυφήσει με μανία σε αυτό.

Έχετε ακούσει πιθανώς για κλείδωμα με κρυπτογράφηση των δεδομένων σας, κάτι το οποίο είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή είδη Malware.

Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να έχει μολύνει την ιστοσελίδα σας και να χρησιμοποιεί τα προγράμματα περιήγησης των επισκεπτών σας για κρυπτογράφηση.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο τύπος επίθεσης είναι μάλλον αναποτελεσματικός, με την έννοια ότι πιθανότατα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την απόδοση των συσκευών του επισκέπτη σας.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις κατά των ιστοσελίδων που βρέθηκαν να συμπεριλαμβάνουν αυτή τη λειτουργία χωρίς να προειδοποιούν τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι διακινδυνεύετε να χάσετε την εμπιστοσύνη του χρήστη, αν διαπιστώσει ότι η ιστοσελίδα σας τις χρησιμοποιεί, ακόμα κι αν αυτό ήταν ανεπιθύμητο από την πλευρά σας.

Όταν πρόκειται να προστατεύσετε την ιστοσελίδα σας από αυτό το είδος κακόβουλου λογισμικού, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να εγκαταστήσετε ένα πλήρες πρόσθετο ασφαλείας.

Για παράδειγμα, το  Sucuri Security μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από Malware που επιχειρεί να εμφυτεύσει έναν τέτοιο κώδικα στην ιστοσελίδα σας:

Malware πως επηρεάζει πραγματικά τις ιστοσελίδες WordPress

 

Ευτυχώς, δεδομένου ότι αυτή η επίθεση είναι στο προσκήνιο, οι κατασκευαστές plugin ασφαλείας εργάζονται σκληρά για να σας προστατεύσουν από αυτές.

Όσο χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό πρόσθετο ασφαλείας, θα είστε ασφαλείς.

Εάν θέλετε να πάτε το ένα βήμα παρακάτω, σας συνιστούμε επίσης να δημιουργήσετε ένα εργαλείο καταγραφής ασφαλείας .

Αυτός ο τύπος plugin μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πότε κάποιος κάνει αλλαγές στα αρχεία πυρήνα του WordPress και σε άλλους τύπους συμβάντων ασφαλείας.

Εάν παρακολουθείτε τα αρχεία καταγραφής σας, θα μπορείτε να εντοπίζετε τυχόν ζητήματα ασφάλειας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να τα διορθώσετε πολύ πριν καταφέρουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ιστοσελίδα σας.

 

3. Μη εξουσιοδοτημένες ανακατευθύνσεις

Αν υπάρχει ένα πράγμα χειρότερο από το Malware που προσθέτει ανεπιθύμητα links στην ιστοσελίδα σας, είναι μολύνσεις που ανακατευθύνουν τους επισκέπτες σε άλλες ιστοσελίδες. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αυτού του τύπου Malware.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κακόβουλος κώδικας μπορεί να ανακατευθύνει τους χρήστες σε ένα μη ασφαλές αντίγραφο της ιστοσελίδας σας, ελπίζοντας να συλλέξει τα προσωπικά του στοιχεία.

Άλλες παραλλαγές απλώς οδηγούν τους χρήστες προς άλλους δικτυακούς τόπους, ως έναν τρόπο να αποκτήσουν περισσότερη κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν αυτό το θέμα σοβαρά και μπορεί να αποφασίσουν να εμφανίσουν προειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας. Εδώ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα:

Malware πως επηρεάζει πραγματικά τις ιστοσελίδες WordPress

 

Το χειρότερο από την μείωση της οργανικής κίνησης είναι ότι η μηχανή αναζήτησης προειδοποιεί τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από την ιστοσελίδα σας. Όταν έχετε μια μόλυνση αυτού του μεγέθους, η καλύτερη προσέγγιση είναι να επαναφέρετε την ιστοσελίδα σας σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας που γνωρίζετε ότι είναι καθαρό.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας για ευπάθεια  και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σας.

Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να υποβάλετε την ιστοσελίδα σας για έλεγχο – τουλάχιστον από την Google – ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ξανά ότι η ιστοσελίδα σας είναι και πάλι ασφαλής.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι η κατάταξη της ιστοσελίδας σας να ανακάμψει μετά από την αντιμετώπιση αυτού του τύπου κακόβουλου λογισμικού, οπότε να είστε υπομονετικοί!

 

Συμπερασματικά

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού, που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσουν την WordPress ιστοσελίδα σας με διάφορους τρόπους. Το Malware δεν θα καταστρέψει πλήρως την ιστοσελίδα σας, αλλά θα επηρεάσει τη λειτουργικότητά του με πιο λεπτούς, ύπουλους τρόπους.

Μια μόλυνση μπορεί να έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην ιστοσελίδα σας, όπως στην εφαρμογή του SEO.

Όταν πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό WordPress, υπάρχουν τρεις από τους πιο συνηθισμένους τύπους λοιμώξεων που θα συναντήσετε:

 1. SEO spam:  Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού γεμίζει την ιστοσελίδα σας με ανεπιθύμητες συνδέσεις σε άλλες σελίδες.
 2. Υποκλοπή Κρυπτογράφησης:  Χρησιμοποιεί τους browsers των επισκεπτών σας για κρυπτογράφηση.
 3. Μη εξουσιοδοτημένες ανακατευθύνσεις:   Αυτό οδηγεί τους επισκέπτες σας σε μια εξωτερική ή μη ασφαλισμένη σελίδα.

 

Αν χρειάζεστε βοήθεια με για την ασφάλεια της ιστοσελίδα σας μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας

 

Τεχνική Υποστήριξη – Chat – Ticket Support